Ny standard ISO-16890
www.filtergiganten.se
Läs om den nya filterstandarden ISO-16890

Det är mycket fokus på luftfilterets kvalitet och det är bra, vi är alla förtjänta av att få den bästa kvalitén på filter i ventilationssystemen i Sverige. Som en del av detta införs en ny internationell standard som bättre klassificerar ventilationsfilter än tidigare.

Traditionellt känner vi till klasser som F7, F9 och M5 för att nämna några. Vanligt är att de har ett minimikrav i förhållande till uppfångnings värde för att uppnå en klassificering. Dessa klasser går nu ut och ersätts av nya klasser.

I den nya standarden ISO-16890 är det mer beskrivande av vad filtret faktiskt fångar upp av partiklar och vilka storlekar partiklar och dammet har som fångats.

Det finns nu 4 nya klasser:

-ePM1 (partiklar mindre än 1 µm)

-ePM2,5 (Partiklar större än 1 | µm och mindre än 2,5 | µm)

-ePM10 (Partiklar större än 2,5 | µm och mindre än 10 | µm)

För att kvalificera sig för dessa klasser måste graden av urskiljningsförmågan vara minst 50% och ju högre % värde, desto bättre uppfångnings värde.

Exempel: ePM1 55% klassificerar till att fånga upp minst 55% av partiklar som är mindre än 1 µm

Om filtret inte tar emot mer än 50% i ePM 10 kommer filtret att hamna i klassen
-ISO Grov (mindre än 50% urskiljningsförmåga)

 

I allmänhet ska alla filter som Filtergiganten.se säljer till hus, bostäder och vardagsrum ligga i klasserna PM1 55-65% Och det rekommenderas alltid att använda PM1-filtret till vardagsrummet. Så det här är inte något du behöver tänka på, vi håller koll på detta åt dig. Detta kan leda till ändringar i färg eller utseende på filter som redan har börjat för att uppfylla de nya kraven från 1 juli 2018.

Kontakta oss bara på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du har frågor om detta.

Kontakt oss

 Ventilasjonsfilter AS
 Mælagata 58, 3716 Skien, Norway
 Kundecenter: support@ventilasjonsfilter.no
 Tlf. Salg/Admin: +4735102440 (09:00-15:00)
 Org.nr.: 912377946mva (NO)

Personvernerklæring

 

Om Oss

Filtergiganten.se drivs av en Norsk koncern som producerar och säljar ventilationsfilter i Europa och USA. Vårt mål är att hålla den högsta kvalitén med marknadens lägsta priser.

Därfor erbjuder vi prisgaranti! Hittar du samma filter till lägre pris hos någon annan, får du det priset av oss. (Gäller ej vid nedsatt eller REA pris). 

Vi skickar med DHL Express från vårat central lager i Norge och leverans sker normalt dagen efter, till din dörr.

Ventilationsfilter hittar du hos oss!

Copyright © 2018 Filtergiganten.se. All Rights Reserved.