Här nedan får du information om begreppet ”original filter” och vi förklarar också varför det skiljer väldigt lite på aggregatstillverkarens ”original filter” och de filter vi säljer.


I bil och VVS branschen är det stort fokus på att få konsumenterna att tro att det behövs original delar för att produkten skall fungera optimalt. Samma sak har nu hänt i filterbranschen. Många tror at man måste köpa systemtillverkarens egna filter för att ventilationsaggregatet skall fungera på bästa sätt.


Givetvis är det väldigt svårt för dig som konsument att avgöra vilket filter som lämpar sig bäst för din ventilationsutrustning. Därför kan aggregattillverkarens filter kännas som den enda löningen för att få ett filter som ger din ventilationsutrustning optimala förutsättningar för lång livslängd.


Vad konsumenten inte vet är att ett filter skall tillverkas på et t enda sätt, det godkända sättet. För att ett filter skall bli godkänt skall det tillverkas enligt gällande certifieringsnormer för det landet det skall sälja i. Tex ett påsfilter med filterklass F7 (EU7) ska endast ha en och samma kvalitet och standard om filtret tillverkas enligt gällande normer. Detta resulterar i att ett filter tillverkat av de största leverantörerna har samma kvalité som ett filter som vi har tillverkat.


Systemleverantören har ingen egen filterproduktion. Samtliga systemleverantörer köper in sina filter från olika tillverkare, för att få lägsta pris och högsta kvalité. Högsta kvalité innefattar filtrets totala kvalité från filterkvalité, livslängd och passform.


Vi har full kontroll på att alla filter vi säljer ut till konsument är tillverkade i enlighet med gällande normer då vi har vår egen fabrik för ventilationsfilter. För att ett filter skall vara godkänt måste de uppfylla kraven i EN 799-2012 och det gör våra filter.


”Original filter” betyder alltså inte att du måste köpa dina filter direkt från systemleverantören. När du köper filter från oss kan du känna dig helt trygg med att du får ett filter som är godkänt och tillverkat enligt de krav och certifieringsnormer som råder.

Kontakt oss

 Ventilasjonsfilter AS
 Mælagata 58, 3716 Skien, Norway
 Kundecenter: support@ventilasjonsfilter.no
 Tlf. Salg/Admin: +4735102440 (09:00-15:00)
 Org.nr.: 912377946mva (NO)

Personvernerklæring

 

Om Oss

Filtergiganten.se drivs av en Norsk koncern som producerar och säljar ventilationsfilter i Europa och USA. Vårt mål är att hålla den högsta kvalitén med marknadens lägsta priser.

Därfor erbjuder vi prisgaranti! Hittar du samma filter till lägre pris hos någon annan, får du det priset av oss. (Gäller ej vid nedsatt eller REA pris). 

Vi skickar med DHL Express från vårat central lager i Norge och leverans sker normalt dagen efter, till din dörr.

Ventilationsfilter hittar du hos oss!

Copyright © 2018 Filtergiganten.se. All Rights Reserved.